All you need: Peace & Love & Dogs

AYN

Az ego, az állatok és a reiki

2017. április 11. - H ©

kutya_reiki.jpgMostanra van nem kevés ismerősöm, aki kutyák és állatok reiki-zésével foglalkozik, ami nem is annyira meglepő, hisz a reikit világszerte egyre többet használják a házi és egyéb állatok (különösen a versenylovak és a sportkutyák, amelyek gyakran szenvednek sérüléseket) kezelésére. Ezekben az ismerősökben az a közös, hogy egytől-egyig mindannyian először foglalkoztak reiki-vel, majd idővel kezdték felismerni ennek az állatokra gyakorolt jótékony hatását, illetve az állatok szoros kapcsolatát a reikivel.

Nálam ez (is) egy picivel másként alakult. Először elkezdtem kutyázni, majd komolyabban kiképzéssel foglalkozni és közben kezdtem megérteni, illetve megérezni valami nagyon egyszerű dolgot, amiről réges-régen tudtam, hogy létezik…

Vallhatjuk magunkat spirituális beállítottságúnak, vagy sem, egy dolgot biztosan nem vonunk kétsége, az energiaáramlást, mint természetes folyamatot. Láttuk például az Avatar című filmet is, ami gyönyörűen szemlélteti is mindezt, azonban a mindennapokban mégis nehezen tudunk mit kezdeni vele. Amikor azonban elkezdtünk tudatosan időt tölteni a természetben, állatok között, akkor kezdjük megérteni, hogy „valami nem működik”, illetve, hogy „máshogyan működik”. Teljesen más formában áramlik az információ és alkalmanként egy-egy testmozdulat, vagy érzelmi reakció is meghatározóbb lehet, mint ezer szó (amire talán nincs is „idő”…).

Számomra ez akkor kezdett érthetővé válni, amikor egy fél éven keresztül hetente kétszer, szerdán és szombaton tréningeztünk Nimróddal. Hamar feltűnt, hogy a szerdai napokon, amikor tréningek előtt dolgoztam és gyakran tréning közben is mindenféle gondolatok cikkáztak a fejemben, vagy akár be is voltam feszülve, akkor a tőlünk elvárhatótól sokkal rosszabbul, néha kifejezetten bénán teljesítettünk.  Nem kellett hozzá sok logika, hogy rájöjjek, a kettőnk teljesítménye leginkább tőlem függ, nem pedig az agárral van a baj - ő ugyanis bármikor kész arra, hogy tökéletes munkát végezzen.

Az is egyértelmű lett, hogy a tökéletes közös munkához nem elegendőek a szerdánként és szombatonként (na és hét közben) ismétlődő szóbeli parancsok, az ego és az akarat, a kutya ugyanis nem ragadja ki a környezetből a mondandókat, ő egyben, egészben érzékeli és értelmezi a gazda viselkedését. Ezen gondolatmeneten elindulva, hamar észrevettem például azt is, hogy gyakran sokkal hatékonyabb, ha parancsszavak helyett erősen elgondolom, hogy mit szeretnék a kutyától – ő tökéletesen meg fogja csinálni. Ez így OK – gondoltam, végül is láttam és olvastam már kellő számú dokumentumfilmet és könyvet pl. természeti katasztrófák elől jó idővel menekülő állatokról, betegségeket diagnosztizáló kutyákról, stb.,  de jött a kérdés, hogy hogyan tovább. Sokáig foglalkoztatott, hogyan lehetne maximálisan jelen lenni a pillanatban, meglovagolni azt a bizonyos természetes, élőlények közötti energiaáramlást és tenni ezzel még harmonikusabbá az állatokkal való kapcsolatomat…(?)

Ez az elmélkedés aztán odáig vezetett, hogy egy napon szóba jött a téma a természetgyógyászomnál tett látogatásom során is és ő hozta szóba a reikit, mint intelligens, univerzális energiát, amit gyakorlatilag bárki használhat (kellő előképzettség és reiki beavatás után).

Érdekelni kezdett a dolog és rövid időn belül túl voltam a reiki 1 beavatásomon, néhány hónappal ezelőtt pedig a 2. szintű beavatásom is megtörtént. A beavatások önmagukban is felejthetetlen élményt nyújtanak, a reiki használata pedig teljesen új és ismeretlen dimenziókat nyit meg az ember előtt, illetve betekintést enged a "csodák" világába.

Nagyon különös, szerintem szavakkal leírhatatlan élmény, amikor az ember először érzékeli meg „úgy igazán” az energiák világát. Nekem először valami olyan érzésem volt, mintha tűzgolyót helyeztek volna a tenyerembe, ami aztán elkezdett izegni, mozogni, táncolni a tenyeremben és annyira élő volt, hogy a kezeim között szinte labdázni tudtam vele.

A reiki, sok más dologhoz hasonlóan szintén úgy működik, „fejlődik”, ha foglalkozunk vele, így idővel megtanultam (illetve tanulom valószínűleg életem végig) finom hangolni és irányítani ezt az energiát és ez egy olyan különös tapasztalás, amit szerintem minden embernek át kellene élnie. Ekkor válik úgy igazán "kézzel foghatóvá" a láthatatlan világ és kezd homályosodni a korábbi, minket körülvevő világ, illetve ekkor kezdődik a megélése annak, hogy mennyivel tágasabb a valóság annál, mint, amit az érzékszerveinkkel érzékelünk, és mennyire másképpen működik minden. Számomra ez egy olyan pont, ahol megtapasztható az ego-tól való elszakadás és az egységbe olvadás csodálatos élménye.

papagaj_reiki.jpgKülönösen igaz és érzékelhető ez akkor, amikor állatokkal foglalkozunk. Az állatoknak ugyanis nincsenek előítéleteik és ösztönösen tudják, hogy mi a jó nekik és gondolkodás nélkül reagálnak. Fokozottan érzékenyek a különböző energiákra és energiaszint változásokra, így a reikire is jól és azonnal reagálnak. Miután a kezelés elején lenyugtatjuk őket, nagyon gyakran maguktól vesznek fel meghatározott testhelyzeteket, hogy az energia könnyebben tudjon áramlani, majd egyértelműen jelzik, amikor elegendő energiát kaptak. Bár eddigi tapasztalataimat leginkább kutyákon, macskákon és lovakon szereztem, előszeretettel kezelem a nimfa papagájomat is. Ez különösen „kedves” kezelés szokott lenni, ő ugyanis bár szabadon él a lakásban az agarakkal együtt, nem szokásom például kézzel megfogni és rám is csak akkor száll rám, amikor éppen kedve tartja. Az ő kezelését minden esetben távenergiával szoktam kezdeni, amely után rövid idővel rá száll valamely testrészemre és a kezelés végig ott is marad.

Általánosságban elmondható, hogy reikivel az állatokat megnyugtathatjuk sérülések után, csillapíthatjuk az ezekből vagy betegségekből fakadó fájdalmaikat, felgyorsíthatjuk a regenerációs folyamatokat, kezelhetjük az evési problémák és a szőr- és bőrbetegségeiket, de felkészíthetjük őket kivételes helyzetekre is, illetve bármilyen viselkedészavart vagy félelmet, pszichés és pszichoszomatikus betegséget kezelhetünk vele.

Minden esetben igaz, hogy ez az alternatív terápiás lehetőség hatékonyan képes kiegészíteni a hagyományos orvosi kezelést, miközben egyáltalán nem alkalmaz gyógyszereket, csak az állatok finom érintésével dolgozik (így semmilyen ártalommal nem jár az állat számára).

Ugyanígy igaz, hogy az állatok reikizése segít megérteni azt a tényt, hogy bár univerzumunkban minden összekapcsolódik, mégis minden élőlény egyedi és megismételhetetlen. Segít megérteni a láthatatlan folyamatok működését, kikapcsolni az egot és megtapasztalni az egymásra hangolódás élményét, ezen keresztül pedig átélni a feltétel nélküli szeret állapotát.

Namaste

 

Ajánlom figyelmedbe ezt a korábbi bejegyzést, amely a kutyatartás és a meditáció közötti kapcsolatot is érinti:

A kutyázás legelső szabálya

"Elsőre bizarrnak tűnhet az elképzelés, hogy a meditáció javíthat az ember-kutya kapcsolat minőségén, holott tudományosan alátámasztott tény, hogy a meditáció többek között éber jelenléttel, tudatossággal, nyugalommal, empátiával, összpontosítási képességgel stb. ajándékoz meg minket. Márpedig egy másik élőlénnyel való együttéléshez éppen ezekre van szükségünk. ..."

A bejegyzés trackback címe:

https://allyouneed.blog.hu/api/trackback/id/tr1812416575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása