All you need: Peace & Love & Dogs

AYN

Cesar Millan hármas formulája

... avagy út a tökéletes kapcsolathoz

2017. május 02. - H ©

Ez az a bejegyzés, aminek valami ilyen címe is lehetett volna, hogy.

"Tudnivalók, minden kutyatartó számára"

"Minden kutyás blog kihagyhatatlan bejegyzése"

stb., stb..

Miután azonban a rövid és tartalmas bejegyzés önmagáért beszél, így maradjunk annyiban, hogy az alábbi összefoglaló Cesar Millan hármas formulája a kutyáink természetes igényeinek kielégítésére :

– Testmozgás (Exercise)
Az első és a legfontosabb tevékenység kutya és a felelős embertárs között (fajtától, adott egyedtől függően, pl. alacsony mozgásigényű kutyánál is, minimum napi 60-90 perc közös séta).
– Fegyelem (Discipline)
A kutya és a gazdi közötti szabályok, határok, korlátok erőszakmentes és következetes kijelölésével történik.
– Szeretet (Affection)
Nem feledve az előző két lépcsőfok fontosságát, a felelős gazdi a kutya felé kinyilvánított szeretete az utolsó a sorban. Ez nem szeretetmegvonást jelent, csupán a szeretet megfelelő időzítését, amit a kívánt, nyugodt viselkedés jutalmazásaként, megerősítéseként is használhatunk. Ez az alkotóelem igazán elmélyítheti kapcsolatunkat, de csak akkor ha figyelembe vesszük az állatok természetes igényeit és együtt érző, empatikus szeretettel tekintünk rájuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allyouneed.blog.hu/api/trackback/id/tr5612298859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása